Stage aanbod – Communicatie (Februari 2020)

0
Stage aanbod – Communicatie (Februari 2020)
View Calendar
09/01/2020 Toute la journée

De Groupe de recherche et d'information sur la paix et la sécurité (GRIP) is op zoek naar een Nederlandstalige stagiair om zijn communicatieteam te versterken, met het oog op de promotiecampagne van zijn nieuwe stripboek over de wapenhandel.

  • Functie: lid van het communicatieteam

  • Duur van de stage: 3 tot 6 maanden

  • Periode: begin februari 2020

In september 2019 publiceerde GRIP zijn eerste stripverhaal over de wapenhandel “Wapenhandel: een business zoals alle andere?“. De publicatie was een succes en we hebben besloten om het aan te passen in het Nederlands, met een lanceringsevenement dat gepland is voor het voorjaar 2020. De Nederlandse versie is nu al bij de drukker.

Het doel van de stage is het promoten van het stripboek "Wapenhandel: een business zoals alle andere? " in constante samenwerking met het communicatieteam van GRIP.

De communicatiecampagne zal zich richten op verschillende doelgroepen (verenigingen, politiek, media, de stripsector, scholen, ...); er zullen verschillende media bij betrokken zijn (website, sociale netwerken, nieuwsbrief, persbericht, affiches, ...) en er zal een lanceringsevenement in het voorjaar van 2020 in Brussel worden georganiseerd.

Kandidaatprofiel

  • - Opleiding in communicatie of marketing
  • - Perfecte beheersing van het Nederlands
  • - Basiskennis van Frans of Engels
  • - Vermogen om in teamverband en solo te werken
  • - Affiniteit met GRIP en ontwapeningswaarden

Hoe toe te passen

Het aanmeldingspakket bevat een recent CV en een begeleidende brief/motivatie.

Deze moeten naar het volgende e-mailadres worden gestuurd: d.detandt@grip.org ter attentie van Denys Detandt.

De positie blijft open tot het einde van het selectieproces. Het wordt echter aanbevolen om uw aanvraag uiterlijk op 27 januari 2020 in te dienen.

De post is gevestigd in Brussel en kan af en toe enige reis vereisen. De stage is een beroepsopleidingsactiviteit die niet betaald wordt.  Het moet de student in staat stellen zijn/haar academische kwalificaties aan te vullen met werkervaring. De stagiair wordt beschouwd als een voltijdse stagiair bij GRIP. Zijn of haar schema wordt echter aangepast om hem of haar in staat te stellen zijn of haar academische doelstellingen te bereiken. De begeleiding door GRIP stelt de stagiair in staat zich vertrouwd te maken met de professionele omgeving.